IMG_20170312_094004_922

Składniki:

– 110g mąki owsianej
– 50-60g płatków owsianych
– 125g suszonych daktyli (namoczyć pół godziny wcześniej)
– 30g masła dobrej jakości (olej kokosowy też powinien się sprawdzić, ale wtedy nie będą tak maślane :) )
– 2-3 krople aromatu waniliowego.

Przygotowanie:

Zmiskowane daktyle umieścić w misce, dorzucić mąkę, płatki i aromat. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do pozostałych składników (musi być miękkie). Zagnieść ciasto na jednolitą masę, odstawić na 10-15 minut do lodówki, następnie uformować ciasteczka, piec na papierze do pieczenia około 25 minut w 180*.

IMG_20170312_094116_685

AGATKAAA.95 INSTAGRAMinstagram_app_large_may2016_200

IMG_20170219_105256_664

Komentarze: