received_1630580830300223

Coś słodkiego, coś zdrowego. Czyli jak to połączyć, aby jeść z głową i przyjemnie? Oto przepis naszej zaprzyjaźnionej blogerki na pyszne ciasto. 

Składniki:

Spód:

-120 g daktyli namoczonych we wrzątku
-100 g płatków owsianych
-20 ml płynnego oleju kokosowego
-łyżka kakao

Przygotowanie:

Wszystko blendujemy i wykładamy na blaszę (średnia tortownice)

Masa jaglana:

-200 g kaszy jaglanej
-3 łyżki cukru kokosowego
-100 g wiórków kokosowych
-150 g mleczka kokosowego

Przygotowanie:

Kasze płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy we wrzątku w stosunku 1:2,
czekamy aż kasza będzie miękka i wchłonie cała wodę. Po przestygnięciu
dodajemy cukier kokosowy, mleczko, wiórki i blendujemy.

Na spod daktylowy kładziemy dwa banany pokrojone i usmażone na maśle
klarowanym i posypane cukrem kokosowym i cynamonem. Na banany wykładamy
masę jaglana.

Składniki:

Polewa:

-60 g odżywki białkowej
-20 ml oleju kokosowego
-20 łyżki kakao
-50 ml gorącej wody

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy i wylewamy na ciasto. Dekorujemy orzechami
i wiórkami kokosowymi. Ciasto jest naprawdę pyszne i godne polecenia.

received_1630584523633187

 

AGULASIAinstagram_app_large_may2016_200

square-facebook-512

 AGULASIA20170223_184545

Komentarze: