scsc

Ciąża to trudny okres, zarówno pod względem hormonalnym, fizycznym jak i dietetycznym. To, co wolno jeść, a czego nie często przyprawia kobiety o ból głowy. Chcielibyśmy przedstawić Wam produkt, który ma pozytywny wpływ na rozwój dziecka.

Fasola jest pełna składników odżywczych, w tym błonnika, potasu, magnezu, żelaza i białka. Jest niedroga i ma działanie przeciwutleniające.

Oto 5 korzyści zdrowotnych:

* W trakcie ciąży zwiększa się objętość krwi, dlatego potrzebujemy większej ilości żelaza do produkcji hemoglobiny. Fasola uzupełnia ten minerał i wspiera rozwój dziecka, a także łożyska.

* Fasola jest bogata w antocyjany – naturalne przeciwutleniacze, które mają działanie wspomagające rozwój dziecka i zmniejszające ryzyko wystąpienia cukrzycy.

* Fasola zawiera błonnik, który pomaga utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu w trakcie ciąży.

* Fasola zawiera 8 niezbędnych aminokwasów, które odgrywają ważną rolą w budowaniu komórek i metabolizmie. Aminokwasy te zwiększa odporność matki i dziecka, a także pomagają niszczyć infekcje.

* Fasola eliminuje kwasy żółciowe, które powodują nudności u kobiet.

Komentarze: