Co na śniadanie? Omlet piernikowo-szarlotkowy (PRZEPIS)

Wszystkim świetnie znane i przez większość uwielbiane, ale czy kiedykolwiek ktoś z was zastanawiał się jak odpowiednio dobrać proporcje, aby poziom leucyny był najkorzystniejszy dla naszych mięśni?

Składniki:

-2 jajka (ok.1,2g leucyny)
-15g odżywki białkowej (ok. 1,6g leucyny)
– 1 łyżka mąki jaglanej
– 1 łyżka mąki owsianej
– odrobina cynamonu i przyprawy do piernika
– 2 łyżki mleka
– 30g jabłka ( wedle uznania)

Sposób przygotowania:

Jabłka podsmażamy. Wszystkie składniki mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie wylewamy ją na zarumienione już wcześniej jabłuszka. Smażymy do momentu aż nasz omlet zarumieni się.

61c55b29c9e2eefea3bf3543b91de552

16dd393559ac3edffe2efafa2cebd126

Komentarze: