Myśląc cukier, myślimy ZŁO, jednak cukier palmowy, wciąż mało popularny, może być zdrowym dodatkiem do naszej diety. Zobaczcie jakie korzyści zdrowotne może wywoływać.

– Cukier palmowy działa jak środek moczopędny oraz pomaga stymulować perystaltykę jelit, dzięki czemu przynosi ulgę w zaparciach

– Regularne spożywanie cukru palmowego działa korzystnie na układ krążenia i układ oddechowy pomagając chronić się przed astmą

– Cukier palmowy jest bogaty w antyoksydanty i minerały takie jak fosfor, magnez, potas, żelazo, selen, cynk i wapń, wolne rodniki pomagają z kolei we wzmacnianiu układu odpornościowego

– Cukier palmowy pomaga likwidować objawy grypy i przeziębienia, mieszanie go z ciepła woda jest najlepszym sposobem

– Cukier palmowy może pomagać w utracie wagi poprzez dużą zawartość minerałów, które regulują gospodarkę elektrolitową i metabolizm

Komentarze: