Pobudzają metabolizm, spowalniają starzenie się komórek, zmniejszają ryzyko raka, poprawiają spalanie tkanki tłuszczowej. Są bogatym źródłem witamin i minerałów, a także antyoksydantów, dzięki czemu są jednym z najlepszych dla zdrowia owoców.

UKŁAD KRWIONOŚNY

Maliny i zawarte w nich składniki wpływają na wzmocnienie tętnic oraz pracę układu krążenia. Zmniejszają ryzyko występowania zakrzepów i udarów. Poprawiają także przepływ krwi.

 

RAK

Zawarte w malinach antyoksydanty niszczą komórki rakowe i zapobiegają się ich rozprzestrzenianiu.

 

KONTROLA CUKRU

Maliny obniżają spoczynkową ilość cukru we krwi.

 

SPALANIE TŁUSZCZU

Jedząc maliny przyspieszamy metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej, oraz pobór energii z białej tkanki tłuszczowej zamiast z brunatnej.

 

 

PROCES STARZENIA

Antyoksydanty z malin poprawiają długość życia komórek.

Komentarze: