chia-fota-duza-blur+cien

Pieczywo z nasionami Chia (Salvia hispanica) to źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3.

Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem oraz wartościami odżywczymi.

Niepodważalną zaletą nasion Chia zawartych w chlebie i bułkach Chia, jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 (między innymi kwasu alfa-linolenowego ALA).

Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie, co stanowi równowartość około 4 kromek chleba Chia lub 2 bułek Chia (240 g produktu).

Pieczywo z nasionami Chia zostało wyróżnione przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi.

Pieczywo CHIA to oficjalny PARTNER Warsztatów KiF: Dietetyka sportowa i Nowoczesne metody treningowe (7-8 listopada 2015)  – ZAPISZ SIĘ!!!

Więcej informacji na stronie www.pieczywochia.pl

chia

Komentarze: