Nasz przepis pozwoli Ci napić się zimnej lemoniady z odrobiną pikantności, słodkości i cierpkości. Idealny sposób na zdrowe schłodzenie się w ciepłe dni. Nie ma nic prostszego!

Dodatek kurkumy pozwala znacząco zwiększać właściwości zdrowotne lemoniady. Oprócz witamin, jakie zawarte są w cytrynie bądź limonce możecie korzystać m.in. ze zdrowotnych zalet kurkumy:

– chroni przed powstawaniem wrzodów
– obniża poziom cholesterolu
– chroni przed chorobą Alzheimera, Parkinsonem i stwardnieniem rozsianym
– zmniejsza stany zapalne
– zmniejsza bóle mięśni i stawów

Składniki:

– 8 limonek
– 5 szklanek wody
– 1/2 szklanki miodu
– 1 starty korzeń kurkumy
– 1 łyżka proszku kurkumy

Przygotowanie:

Wszystko umieszczamy w blenderze bądź malakserze, miksujemy przez 3 minuty do całkowitego zmieszania i wygładzenia. Odcedzamy miąższ i gotowe.

Komentarze: