how-to-chocolate-cake-with-avocado-instead-of-eggs-and-butter

Przepyszne przepisy, które można bez wiedzy dietetycznej wykorzystać w szybki sposób. Czekoladowe ciasto pełne wartości odżywczych możecie dołączyć do swojej diety i przestać podjadać.

Składniki:

– ciemna czekolada (90% kakao)

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1/4 oleju kokosowym

– 2 dojrzałe awokado

– 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

– cukier kokosowy

– odżywka białkowa (jako polewa)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj miskę, w której rozrobisz czekoladę, proszek do pieczenia, olej kokosowy, awokado i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj cukier kokosowy. Wszystko wymieszaj. Rozlej na blasze.

Po upieczeniu zalej roztopionym kakao bądź odżywką białkową.

Komentarze: