Coś słodkiego, coś zdrowego. Czyli jak to połączyć, aby jeść z głową i przyjemnie? Oto przepis naszej zaprzyjaźnionej blogerki na pyszne ciasto.
Składniki:
Spód:
-120 g daktyli namoczonych we wrzątku
-100 g płatków owsianych
-20 ml płynnego oleju kokosowego
-łyżka kakao
Przygotowanie:
Wszystko blendujemy i wykładamy na blaszę (średnia tortownice)
Masa jaglana:
-200 g kaszy jaglanej
-3 łyżki cukru kokosowego
-100 g wiórków kokosowych
-150 g mleczka kokosowego
Przygotowanie:
Kasze płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy we wrzątku w stosunku 1:2,
czekamy aż kasza będzie miękka i wchłonie cała wodę. Po przestygnięciu
dodajemy cukier kokosowy, mleczko, wiórki i blendujemy.
Na spod daktylowy kładziemy dwa banany pokrojone i usmażone na maśle
klarowanym i posypane cukrem kokosowym i cynamonem. Na banany wykładamy
masę jaglana.
Składniki:
Polewa:
-60 g odżywki białkowej
-20 ml oleju kokosowego
-20 łyżki kakao
-50 ml gorącej wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy i wylewamy na ciasto. Dekorujemy orzechami
i wiórkami kokosowymi. Ciasto jest naprawdę pyszne i godne polecenia.