anaboliczna(1)

12 LISTOPADA – WARSZAWA – SPOTKANIE Z ROBERTEM PIOTRKOWICZEM

Sam ich widok przyprawia o nadmiar śliny w ustach. Pewnie zastanawiasz się jak to przyrządzić, aby było pyszne i jednocześnie zdrowe?! Mamy na to sposób, który znajdziesz poniżej…

Nasze czekoladowe krówki zawierają białko z orzechów, ciemną czekoladę bogatą w przeciwutleniacze, polifenole, flawonoidy, a także zdrowe tłuszcze.

Można jeść słodycze bez wyrzutów sumienia?! Można!

Baza:

– 10 daktyli bez pestek
– 1 łyżki oleju lnianego
– 1/4 szklanki wiórków kokosowych
– 1 łyżka masła orzechowe (najlepiej z orzechów włoskich, brazylijskich bądź pistacji)
– 1 miarka białka waniliowego bądź czekoladowym

Warstwa:

– 1 szklanka masła orzechowe
– 100 g gorzkiej czekolady
– 2 łyżki miodu bądź słodzika

Przygotowanie:

Umieść wszystkie składniki BAZY w mikserze. Zmieszaj je w jednolitą masę. Umieść masę na blasze i wstaw do zamrażalnika.

Roztop czekoladę w garnku, a następnie dodaj masło orzechowe  z miodem bądź słodzikiem i dobrze wymieszaj aż wszystko się połączy. Wylej czekoladę na zamrożoną warstwę z zamrażalnika i wszystko wstaw na noc do zamrożenia.

Wyjmij, pokrój i jedz!

Komentarze: