12 LISTOPADA – WARSZAWA – SPOTKANIE Z ROBERTEM PIOTRKOWICZEM
Sam ich widok przyprawia o nadmiar śliny w ustach. Pewnie zastanawiasz się jak to przyrządzić, aby było pyszne i jednocześnie zdrowe?! Mamy na to sposób, który znajdziesz poniżej…
Nasze czekoladowe krówki zawierają białko z orzechów, ciemną czekoladę bogatą w przeciwutleniacze, polifenole, flawonoidy, a także zdrowe tłuszcze.
Można jeść słodycze bez wyrzutów sumienia?! Można!
Baza:
– 10 daktyli bez pestek
– 1 łyżki oleju lnianego
– 1/4 szklanki wiórków kokosowych
– 1 łyżka masła orzechowe (najlepiej z orzechów włoskich, brazylijskich bądź pistacji)
– 1 miarka białka waniliowego bądź czekoladowym
Warstwa:
– 1 szklanka masła orzechowe
– 100 g gorzkiej czekolady
– 2 łyżki miodu bądź słodzika
Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki BAZY w mikserze. Zmieszaj je w jednolitą masę. Umieść masę na blasze i wstaw do zamrażalnika.
Roztop czekoladę w garnku, a następnie dodaj masło orzechowe z miodem bądź słodzikiem i dobrze wymieszaj aż wszystko się połączy. Wylej czekoladę na zamrożoną warstwę z zamrażalnika i wszystko wstaw na noc do zamrożenia.
Wyjmij, pokrój i jedz!