Opisane przez nas produkty powinny obowiązkowo znaleźć się w Twojej diecie. Ich spożywanie pozwala bowiem utrzymywać odpowiednie stężenie kwasu moczowego. Im wyższy jego poziom, tym większe ryzyko występowania chorób stawów, cukrzycy oraz zaburzeń pracy serca.
WIŚNIE
Zawierają antocyjany pomagające obniżać poziom kwasu moczowego. Neutralizują one także ich wpływ oraz zmniejszają stany zapalne
JAGODY
Maja silne właściwości antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne. Obniżają bardzo szybko poziom kwasu moczowego.
JABŁKA
Zawarte w jabłkach aktywne substancje neutralizują wpływ kwasu moczowego na strukturę stawów.
LIMONKA
Kwas cytrynowy jest silnym rozpuszczalnikiem kwasy moczowego. Codziennie spożywana woda z limonką pozwala chronić przed nadmierną ilości kwasu moczowego w organizmie.
NASIONA SELERA
Mają silne właściwości obniżające poziom kwasu moczowego.