Tym razem zupa rozgrzewająca, w której znajdziecie wszystko to, co potrzebne do ochrony przed grypą. Duża dawka witamin oraz substancji czynnych, a do tego aromatyczny smak i niski koszt przygotowania.

Składniki:

Przepis na 5-6 porcji:

1 kg marchwi
1 duża pietruszka
kawałek selera i pora
1 średni batat
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać i ugotować z odrobiną soli. Po ugotowaniu wyjąć warzywa z wody, odlać odrobinę wywaru, za chwilę będzie potrzebny. Wszystko zmielić w blenderze i przelać do garnka, dolać wywar, doprawić pieprzem, solą, chilli i gałką muszkatołową. Podgrzewać mieszając. Można podawać z dowolnymi dodatkami, kiełkami, czarnym sezamem lub nawet mięsem.

BLOG CZESCANNA – Znajdź więcej dietetycznych przepisów

WIĘCEJ ZDJĘĆ NA INSTAGRAMIE

czescanna

Komentarze: