Dziś w menu szynka wieprzowa przygotowana w domowy sposób. CześćAnna pokazuje, że nie tylko tradycyjne potrawy możemy przygotować sami w zdrowy sposób. To nie koniec, już niebawem więcej ciekawych i pysznych przepisów.

2 dni w cenie 1 – Wyjątkowe Warsztaty KiF – Zapisz się

kif_baner_600x200_02

 

Składniki:

1 kg chudej szynki
liście laurowe
czosnek
sól, pieprz, słodka papryka
czosnek niedźwiedzi
woda

Dodatkowo:

naczynie żaroodporne
folia aluminiowa
nić bawełniana

Przygotowanie:

Mięso umyć i naciąć, w nacięcia włożyć połówki ząbków czosnku, całość posypać solą, pieprzem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Szynkę związać nitką, włożyć pod nią liście laurowe. Można odstawić na kilka godzin lub piec od razu.

IMG_0019
Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i wlać trochę wody, szynkę przykryć folią, ale nie owijać. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200C. Po 40 minutach otworzyć piekarnik, zdjąć folię i piec bez przykrycia 20-25, uważając, by liście się nie spaliły.

BLOG CZESCANNA – Znajdź więcej dietetycznych przepisów

Więcej zdjęć na INSTAGRAMIE

czescanna

Komentarze: