Pora na coś słodkiego, być może dlatego, że zbliża się weekend. Jeśli mamy ochotę nieco sobie pofolgować to zróbmy to w możliwie zdrowy sposób. Przepis Anny to z pewnością zdrowa, słodka przekąska wykorzystująca produkty mleczne o bardzo niskiej zawartości laktozy i 3-krotnie większej ilości białka.

Składniki:

150 g öSkyr naturalnego (1 opakowanie)
3 całe jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g wamiliowej odżywki białkowej
4 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
skórka otarta z 1 cytryny i sok wyciśnięty z połowy.

Przygotowanie:

Wszystko można wymieszać w blenderze, przelać do blachy wyłożonej papierem i piec 40 minut w 180 stopniach.

BLOG CZESCANNA – Znajdź więcej dietetycznych przepisów

Więcej zdjęć na INSTAGRAMIE

czescanna

Komentarze: