Dzień po imprezie to dla Ciebie koniec świata? Gdy już zdecydujesz się na wypicie alkoholu to  następnego dnia tego żałujesz? Okazuje się, że jest na to sposób, mianowicie jedzenie azjatyckich gruszek znacząco obniża objawy kaca.

Nowe badania przeprowadzone w Australii mówią o tym, że gruszka azjatycka może pomóc likwidować objawy zatrucia alkoholowego w bardzo szybkim tempie.

Gruszka ta nazywa jest NASHI i znana jest z wysokiej zawartości wody oraz minerałów. Jej spożycie wpływa na wydzielanie się enzymów przyspieszających metabolizm alkoholu. Ponadto, NASHI zmniejsza poziom aldehydu octowego we krwi – toksyny uznawanej za główny czynnik kaca oraz poprawia zaburzenia pamięci czy wrażliwość na światło i hałas.

Należy pamiętać jednak o tym, że takie działanie jest możliwe jedynie, gdy spożywamy gruszki przed spożyciem alkoholu.

Komentarze: