Low Carb Diet

Obecnie wiele mówi się o tym, że to nie tłuszcz czy cukier jest największym wrogiem w diecie, ale nadmiar węglowodanów skrobiowych. Znajdziemy je przede wszystkim w białym pieczywie, ziemniakach, frytkach i innych przetworzonych produktach. Co ciekawe, powstał suplement, którego celem jest blokowanie negatywnego wpływu tych węglowodanów na nasz organizm. Czy to ma w ogóle sens? Czy nie lepiej przestać po prostu je spożywać?

Nowy suplement o nazwie PHASE 2 neutralizuje niektóre szkodliwe skutki węglowodanów skrobiowych np. podniesienie cukru we krwi, cukrzyca, zwiększenie ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego, nadmiar tkanki tłuszczowej.

Autor badań nad PHASE 2 Harry Preuus z Uniwersytetu Georgetown mówi o tym, że samo zaprzestanie jedzenia takich produktów niekoniecznie musi poprawiać stan naszego zdrowia.

kif_cover_warsztaty_02

Wyjaśniając, jedząc skrobię dochodzi do podziału enzymatycznego alfa-amylazy. Suplement PHASE 2 blokuje ów enzym zapobiegając wchłonięciu dużej ilości skrobi.  Wedle autora to jest dobry sposób na to, aby zarówno utrzymać odpowiedni poziom cukru, niską ilość tkanki tłuszczowej oraz dobre samopoczucie.

Suplement PHASE 2 został stworzony głównie na bazie białej fasoli. Producenci zalecają, aby stosować go na 2 godziny przed spożyciem węglowodanów, jednak nie brać go regularnie.

Źródło: HealthRadar

Komentarze: