Chcesz pomóc sobie zrzucić zbędny tłuszcz? Masz dietę, a mimo to chcesz jeszcze bardziej przyspieszyć metabolizm? Dodaj do swoich posiłków ostre przyprawy, w tym papryczki chilli a zobaczysz, że Twój organizm zacznie jeszcze lepiej spalać tłuszcz.

Kapsaicyna zawarta w ostrych papryczkach stymuluje proces, w którym białe i brunatne komórki tłuszczowe przyczyniają się do redukcji tkanki tłuszczowej.

Nasz organizm metabolizuje żywność i przechowuje nadmiar energii w komórkach tłuszczowych. Białe komórki to odłożony tłuszcz, a brunatne komórki pomagają w termogenice czyli produkcji ciepła.

Kapsaicyna skłania białe komórki do „brązowienia” czyli przemiany tkanki tłuszczowej w brunatną tkankę tłuszczową, która uznawana jest za zdrową i niezbędną do spalania tłuszczu.

Komentarze: