Dietetyka
Czy dieta niskotłuszczowa może zwiększać ilość tkanki tłuszczowej? Ucinanie tłuszczów w diecie może przyczynić się do większych strat niż zysków, zarówno jeśli chodzi o masę mięśniową jak i […] Dlaczego wielonienasycone tłuszcze są dobre dla mózgu? Od dawna mówi się, że wielonienasycone kwasy tłuszczowe są dobrym „pożywieniem” dla mózgu, jednak dlaczego? Dziś wiemy dokładnie co odpowiada […] Arginina: Czy aby na pewno działa? Historia Argininy w pigułce Arginina od ponad 12 lat wzbudza wielkie emocje w świecie kulturystycznym. Zainteresowanie tym aminokwasem wynika z […]
Nowe metody odchudzania: Więcej żuj, mniej jedz Nowe badania sugerują, że dokładniejsze i dłuższe żucie pożywienia jest jednym z najważniejszych czynników redukcji wagi. Czy ilość przeżuć i […] Jaka dieta jest odpowiednia dla endomorfika? Dla osób o tym typie budowy, rozwój mięśniowych przychodzi łatwiej niż w przypadku ektomorfików, których metabolizm jest na niezwykle szybkim […] Idealna pora na jedzenie moreli Morele to popularny owoc w lato, zwłaszcza, że ma silne działanie zdrowotne. Jego walory smakowe można wykorzystać do spożywania witaminowych […]
Alergia na orzechy może już nie być groźna Wiele osób ma alergię na orzechy, jednak o niej nie wie. W niektórych wypadkach reakcja na spożycie orzechów nie jest […] Kilka porad jak używać ziół i przypraw Zioła i przyprawy to już standard. Niegdyś, w Polsce, używano soli i pieprzu, natomiast dziś na rynku dostępne są praktycznie […] Cebula: Warzywo i wszechstronnym działaniu Cebula to niezwykle popularne warzywo w naszym kraju, jednak czy zdajemy sobie sprawę, że do jedno z najlepszym i najzdrowszych […]