Dietetyka
16 godzin postu, 8 godzin jedzenia Dziś dotkniemy tematu przerywanego postu, który możemy wykorzystywać zarówno do spalania tkanki tłuszczowej jak i budowy masy mięśniowej. Porównajmy dotychczasowe […] Ośle mleko – Nowy trend? Obecnie mamy mnóstwo rodzajów mleka na rynku, od zwykłego krowiego, przez mleko bez laktozy, aż po mleko owsiane czy migdałowe. […] Strategia antykataboliczna Katabolizm to śmierć mięśni, która sprawia, że masa mięśniowa zmniejsza się, tkanka tłuszczowa wzrasta a nasze samopoczucie się pogarsza. Warto […]
6 rodzajów porannej herbaty Zamiast kawy możemy pić herbatę, do tego w kilku rodzajach, które mają różne działanie na nasze ciało. Każdy dzień tygodnia […] 4 zasady odżywiania na redukcji Okres letni już trwa, dla tych którzy dopiero biorą się za przygotowanie formy mamy kilka cennych porad. Sprawdźcie o czym […] 3 powody nabiału w diecie Wiele mówi się o tym, dlaczego nabiał powinien zostać wyeliminowany z diety, jednak coraz mniej wspomina się o jego zaletach. […]
Jak przechowywać PREBIOTYKI? Sprawa tego, jak przechowujemy probiotyki jest niezwykle ważna, gdyż od tego zależy ich efektywność. Im lepsze warunki przechowywania, tym większa […] Czemu brązowy ryż NIE JEST lepszy od białego? Brązowy ryż zawsze uchodził za zdrowszy, głównie z uwagi na brak oczyszczanie jakiemu poddawany jest ryż biały. Ale czy to […] Brokuły jeszcze lepsze niż sądzono Są jednym z najsilniejszych zdrowotne warzyw. Wykazują działanie przeciw nowotworowe, antyoksydacyjne i uzupełniające wiele składników odżywczych. W kolejnych badaniach dowiadujemy […]