30 czerwca 2016
16 godzin postu, 8 godzin jedzenia
Dziś dotkniemy tematu przerywanego postu, który możemy wykorzystywać zarówno do spalania tkanki tłuszczowej jak i budowy masy mięśniowej. Porównajmy dotychczasowe […]
29 czerwca 2016
Ośle mleko – Nowy trend?
Obecnie mamy mnóstwo rodzajów mleka na rynku, od zwykłego krowiego, przez mleko bez laktozy, aż po mleko owsiane czy migdałowe. […]
29 czerwca 2016
Strategia antykataboliczna
Katabolizm to śmierć mięśni, która sprawia, że masa mięśniowa zmniejsza się, tkanka tłuszczowa wzrasta a nasze samopoczucie się pogarsza. Warto […]
29 czerwca 2016
6 rodzajów porannej herbaty
Zamiast kawy możemy pić herbatę, do tego w kilku rodzajach, które mają różne działanie na nasze ciało. Każdy dzień tygodnia […]
28 czerwca 2016
4 zasady odżywiania na redukcji
Okres letni już trwa, dla tych którzy dopiero biorą się za przygotowanie formy mamy kilka cennych porad. Sprawdźcie o czym […]
28 czerwca 2016
3 powody nabiału w diecie
Wiele mówi się o tym, dlaczego nabiał powinien zostać wyeliminowany z diety, jednak coraz mniej wspomina się o jego zaletach. […]
27 czerwca 2016
Jak przechowywać PREBIOTYKI?
Sprawa tego, jak przechowujemy probiotyki jest niezwykle ważna, gdyż od tego zależy ich efektywność. Im lepsze warunki przechowywania, tym większa […]
24 czerwca 2016
Czemu brązowy ryż NIE JEST lepszy od białego?
Brązowy ryż zawsze uchodził za zdrowszy, głównie z uwagi na brak oczyszczanie jakiemu poddawany jest ryż biały. Ale czy to […]
24 czerwca 2016
Brokuły jeszcze lepsze niż sądzono
Są jednym z najsilniejszych zdrowotne warzyw. Wykazują działanie przeciw nowotworowe, antyoksydacyjne i uzupełniające wiele składników odżywczych. W kolejnych badaniach dowiadujemy […]