23 czerwca 2016
Jedzenie błonnika zmniejsza alergie pokarmowe
Alergie pokarmowe mogą być związane ze zmniejszaniem ilości bakterii jelitowych. Dieta bogata w błonnik może przywracać równowagę mikrobiomu jelitowe i […]
22 czerwca 2016
Czy posiłki spalają kalorie? TEF – termiczny efekt pożywienia
Termiczny efekty pożywienia (TEF) jest to ilość energii (inaczej kalorii) wykorzystanej do przetworzenia dostarczonego do naszego organizmu pożywienia (trawienie, wchłanianie […]
22 czerwca 2016
6 sposobów na zmniejszenie stanów zapalnych
Stany zapalne mogą wywoływać różne reakcje – ból, zmęczenie, obrzmienie, wzdęcia oraz wiele innych. Są one wywołane przeróżnymi zaburzeniami czy […]
22 czerwca 2016
Pamiętaj o borówkach i jagodach
Czemu? Wszystkie jagody mają niezbędne dla zdrowia składniki, które poprawiają naszą pamięć, świadomość, wzrok i samopoczucie. Codzienna dawka tych owoców […]
20 czerwca 2016
Kapusta: Ile jest warta?
Kapusta w diecie sportowca to niezwykle bogate źródło składników odżywczych. Pochodzące z rodziny brokułów i brukselki warzywo jest niskokaloryczne i […]
20 czerwca 2016
Filadelfia zwiększa podatki słodkie napoje gazowane
To pierwszy z amerykańskich stanów w historii, który wprowadził dodatkowe opodatkowania na słodzone i gazowane napoje. Celem tego ma być […]
17 czerwca 2016
Kilka faktów na temat DETOKSU
Wiele się słyszy o tym, ze powinniśmy dbać o oczyszczanie organizmu. Wielu producentów proponuje nam specjalne suplementy, jednak prawda jest […]
17 czerwca 2016
Dieta roślinna przeciwko cukrzycy
Istotną rolę w zapobieganiu cukrzycy oraz zmniejszaniu jej intensywności jest wzbogacanie diety w różnorodne rośliny. Duża zawartość antyoksydantów i minerałów […]
16 czerwca 2016
Przepis na PALEO kuleczki z kalafiora
Sposób na wegetariańskie PALEO dla każdego, kto lubi jeść lekko, zdrowo i energetycznie. Prosty przepis do zrobienia w kilkanaście minut. […]