Dietetyka
Kolor jedzenia a odchudzanie (Wybierz fioletowy i czerwony) Okazuje się, że pożywienie o fioletowym zabarwieniu może być najlepszym sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej. To właśnie w barwie tkwią […] Jęczmień obniża cholesterol Ten rodzaj ziarna ma pozytywnie działanie obniżające poziom lipoprotein o niskiej gęstości LDL czyli tzw. złego cholesterolu. Badanie z wykorzystaniem […] 5 produktów, których nie można jeść w dużej ilości Choć są zdrowe to jednak nadmiar w diecie może powodować niepożądane skutki. Warto wiedzieć i kontrolować ich spożycie, aby czerpać […]
Zielona herbata pomaga w Zespole Downa Polifenole zawarte w herbacie poprawiają funkcje mózgu u ludzi z Zespołem Downa. Hiszpańskie badania wykazały, że galusan epigalokatechiny odpowiedzialny jest […] Różnica pomiędzy KAZEINĄ a SERWATKĄ Te 2 różne od siebie rodzaje białka mogą mieć pozytywny wpływ na naszą masę mięśniową i wyniki sportowe. Należy jednak […] Przepis na lemoniadę z kurkumą Nasz przepis pozwoli Ci napić się zimnej lemoniady z odrobiną pikantności, słodkości i cierpkości. Idealny sposób na zdrowe schłodzenie się […]
Najlepiej spożyć PRZED i DO – Co to dokładnie oznacza? Na każdym opakowaniu znajdziemy napisy „Najlepiej spożyć PRZED” oraz „Najlepiej spożyć DO”. Czym różnią się te sformułowania i o czym […] 5 powodów, dla których należy jeść awokado Awokadomania czyli moda na jedzenie awokado to niezwykle słuszny nawyk. Jego właściwości zdrowotne są praktycznie niezliczone i można wymieniać je […] Przepis na budyń z awokado: Popraw metabolizm Ten przepis na budyń może być dla Was sposobem na smaczny i zdrowy deser. Przygotowanie jest proste, a korzyści zdrowotnych […]