Dietetyka
cherry1 Kolor jedzenia a odchudzanie (Wybierz fioletowy i czerwony) Okazuje się, że pożywienie o fioletowym zabarwieniu może być najlepszym sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej. To właśnie w barwie tkwią […] 20140203-grains-pearl-barley Jęczmień obniża cholesterol Ten rodzaj ziarna ma pozytywnie działanie obniżające poziom lipoprotein o niskiej gęstości LDL czyli tzw. złego cholesterolu. Badanie z wykorzystaniem […] Beet purple vegetable with shadow on white background 5 produktów, których nie można jeść w dużej ilości Choć są zdrowe to jednak nadmiar w diecie może powodować niepożądane skutki. Warto wiedzieć i kontrolować ich spożycie, aby czerpać […]
green tea Zielona herbata pomaga w Zespole Downa Polifenole zawarte w herbacie poprawiają funkcje mózgu u ludzi z Zespołem Downa. Hiszpańskie badania wykazały, że galusan epigalokatechiny odpowiedzialny jest […] Scoop of chocolate whey isolate protein in a black plastick containter on white Różnica pomiędzy KAZEINĄ a SERWATKĄ Te 2 różne od siebie rodzaje białka mogą mieć pozytywny wpływ na naszą masę mięśniową i wyniki sportowe. Należy jednak […] Blender-Turmeric-Lemonade_-3 Przepis na lemoniadę z kurkumą Nasz przepis pozwoli Ci napić się zimnej lemoniady z odrobiną pikantności, słodkości i cierpkości. Idealny sposób na zdrowe schłodzenie się […]
031 Najlepiej spożyć PRZED i DO – Co to dokładnie oznacza? Na każdym opakowaniu znajdziemy napisy „Najlepiej spożyć PRZED” oraz „Najlepiej spożyć DO”. Czym różnią się te sformułowania i o czym […] avohero 5 powodów, dla których należy jeść awokado Awokadomania czyli moda na jedzenie awokado to niezwykle słuszny nawyk. Jego właściwości zdrowotne są praktycznie niezliczone i można wymieniać je […] chocolateavocadopudding_2 Przepis na budyń z awokado: Popraw metabolizm Ten przepis na budyń może być dla Was sposobem na smaczny i zdrowy deser. Przygotowanie jest proste, a korzyści zdrowotnych […]