Dietetyka
Omega-3 przeciwko zapaleniu stawów Osoby z reumatoidalnym zapaleniem stawów powinny częściej spożywać kwasy omega-3, tak przynajmniej wynika z nowych badań przedstawionych w magazynie „Rheumatology”. […] To węglowodany są najlepszym paliwem dla biegaczy Trwa spór o to, który rodzaj paliwa jest lepszy dla biegaczy. Po dwóch stronach barykady ustawiają się węglowodany i tłuszcze. […] Zapalenie stawów: Co jeść, a czego unikać? Przy zapaleniu stawów niezwykle ważną rolę pełni dieta. To żywność może zwiększać bądź zmniejszać intensywność stanu zapalnego. Prezentujemy Wam 6 […]
Naturalne sposoby na KACA Alkohol  jest dla ludzi i nie ma w tym nic złego, jeżeli spożywa się go w ograniczonych ilościach. Bywają jednak […] Limonka: Korzyści i wartości odżywcze Te małe cytrusy znane są każdemu. Są składnikiem kuchni tajskiej, dodajemy je w lato do napojów oraz są bardziej przystępne […] 4 świąteczne przepisy białkowo-dyniowe Dla tych, którzy pomimo wszystko chcą utrzymać dietę mamy kilka dietetycznych przepisów białkowych, które możecie szybko i łatwo zrobić, nawet […]
Cy(NA)mon do wszystkiego Cynamon znany od tysiącleci odgrywa kluczową rolę jako przyprawa w życiu człowieka. Może regulować poziom cukru we krwi, obniżać cholesterol […] Czerwone mięso a rak prostaty Wiele w ostatnich tygodniach mówi się o szkodliwości mięsa jako takiego. Powstają badania, analizy, a dietetycy spierają się na temat […] Masło czy Margaryna? Odkąd stwierdzono, że tłuszcze są zdrowe i biorą udział w wielu ważnych przemianach i procesach to pojawiła się walka na […]