1 stycznia 2016
Omega-3 przeciwko zapaleniu stawów
Osoby z reumatoidalnym zapaleniem stawów powinny częściej spożywać kwasy omega-3, tak przynajmniej wynika z nowych badań przedstawionych w magazynie „Rheumatology”. […]
31 grudnia 2015
To węglowodany są najlepszym paliwem dla biegaczy
Trwa spór o to, który rodzaj paliwa jest lepszy dla biegaczy. Po dwóch stronach barykady ustawiają się węglowodany i tłuszcze. […]
30 grudnia 2015
Zapalenie stawów: Co jeść, a czego unikać?
Przy zapaleniu stawów niezwykle ważną rolę pełni dieta. To żywność może zwiększać bądź zmniejszać intensywność stanu zapalnego. Prezentujemy Wam 6 […]
29 grudnia 2015
Naturalne sposoby na KACA
Alkohol jest dla ludzi i nie ma w tym nic złego, jeżeli spożywa się go w ograniczonych ilościach. Bywają jednak […]
28 grudnia 2015
Limonka: Korzyści i wartości odżywcze
Te małe cytrusy znane są każdemu. Są składnikiem kuchni tajskiej, dodajemy je w lato do napojów oraz są bardziej przystępne […]
23 grudnia 2015
4 świąteczne przepisy białkowo-dyniowe
Dla tych, którzy pomimo wszystko chcą utrzymać dietę mamy kilka dietetycznych przepisów białkowych, które możecie szybko i łatwo zrobić, nawet […]
23 grudnia 2015
Cy(NA)mon do wszystkiego
Cynamon znany od tysiącleci odgrywa kluczową rolę jako przyprawa w życiu człowieka. Może regulować poziom cukru we krwi, obniżać cholesterol […]
23 grudnia 2015
Czerwone mięso a rak prostaty
Wiele w ostatnich tygodniach mówi się o szkodliwości mięsa jako takiego. Powstają badania, analizy, a dietetycy spierają się na temat […]
21 grudnia 2015
Masło czy Margaryna?
Odkąd stwierdzono, że tłuszcze są zdrowe i biorą udział w wielu ważnych przemianach i procesach to pojawiła się walka na […]