Dietetyka
Korzyści masła kakaowe Niezwykle modne i zdrowe masło kokosowe zdobywa coraz większe rzesze fanów. Nie bez powodu, gdyż jego spożywanie poprawia funkcjonowanie układu […] 5 produktów, które obniżają cholesterol Nie każdy ma i musi mieć problem z cholesterolem, jednak warto wiedzieć, które produkty ogólnodostępne mogą redukować jego poziom. Większość […] Przepisy: Batoniki białkowe bez glutenu (szarlotka) Jak przygotować zarówno smaczny, zdrowy jak i słodki posiłek bez glutenu? Jest na to sposób, wystarczy odrobina fantazji i zmysłu […]
Nie licz kalorii, ale ilość węglowodanów Nowe spojrzenie na dietetykę może pozwolić na to, aby ludzie łatwiej mogli zadbać nie tylko o swój wygląd, ale także […] Multiwitaminy: Czy rzeczywiście działają? Dużo mówi się o skuteczności witamin w postaci innej niż naturalna czyli warzywa i owoce. Od dłuższego czasu wspomina się […] Sygnały tłuszczowe w tkance tłuszczowe kontrolują poziom energii w mózgu W organizmie wydzielany jest enzym poprzez tkankę tłuszczową i reguluje on poziom energii w mózgu. Wyniki badań wykazały, że sygnały […]
Ograniczanie kalorii w diecie może wpływać na wzrost masy mięśniowej Ograniczanie kalorii przy odpowiedniej diecie związane jest ze zmniejszeniem ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego oraz hamowania procesu starzenia się mięśni, a […] Cukier i węglowodany powodem otyłości To cukier i nadmiar węglowodanów są głównym powodem nadwagi i otyłości, nie zaś brak aktywności fizycznej. Warto pamiętać o tym, […] Jedzenie orzechów zmniejsza ryzyko raka Wciąż i wciąż napływają do nas badania mówiące o wpływie orzechów na zmniejszania ryzyka nowotworów. W tym miesiącu przedstawiono całą […]