Dietetyka
Dietetyczne przyczyny wzdęć Wzdęcia biorą się przede wszystkim z nieodpowiedniej diety, zwłaszcza w okresie redukcji tkanki tłuszczowej. Z takim problemem borykają się także […] Regularne spożycie jogurtów nie zwiększa odporności Okazuje się, że spożywanie produktów mlecznych zawierających w sobie kultury bakterii wcale nie poprawia odporności i zdrowia fizycznego ani psychicznego. […] A gdyby tak zrezygnować z kawy? Co by się stało gdyby całkowicie odstawić kawę na miesiąc? Czy takie rozwiązanie może okazać się skuteczne w walce z […]
Ekstrakt z brokuła pomaga w leczeniu raka Ekstrakt pozyskiwany z brokułów chroni przed rakiem jamy ustnej u myszy, a także wśród ludzi. Obiecujące wyniki badań mogą być […] Magiczny owoc hamujący proces starzenia Mowa o daktylach, które choć bardzo kaloryczne, mają silne działanie zdrowotne. Zawiera mnóstwo związków chemicznych, dzięki czemu wspomagają wiele procesów. […] Magnez silniejszy niż cukrzyca Każdy słyszał o magnezie, jednak nie każdy wie tak na prawdę jak on działa. Wiele osób sugeruje się reklamami, w […]
Gruszki w diecie mogą redukować ryzyko cukrzycy Gruszka, podobnie jak jabłko, ma działanie ochronne dla zdrowia. Spożywanie przynajmniej 1 gruszki dziennie wspiera walkę z cukrzycą typu II. […] Powody, dla których bataty są dobre dla diabetyków To szczególny typ ziemniaków. Są słodkie i mają niski indeks glikemiczny. Zawierają mnóstwo witamin i przeciwutleniacze. Stanowią bogate źródło węglowodanów […] Nowe badania na temat zielonej herbaty i jabłek Najnowsze analizy wykazały, że osoby jedzące duże ilości warzyw i owoców mają niższe ryzyko występowania chorób przewlekłych, w tym nowotworów […]