Dietetyka
9199589 Dietetyczne przyczyny wzdęć Wzdęcia biorą się przede wszystkim z nieodpowiedniej diety, zwłaszcza w okresie redukcji tkanki tłuszczowej. Z takim problemem borykają się także […] OriginalYogurt-e1375855236533 Regularne spożycie jogurtów nie zwiększa odporności Okazuje się, że spożywanie produktów mlecznych zawierających w sobie kultury bakterii wcale nie poprawia odporności i zdrowia fizycznego ani psychicznego. […] 460765701 A gdyby tak zrezygnować z kawy? Co by się stało gdyby całkowicie odstawić kawę na miesiąc? Czy takie rozwiązanie może okazać się skuteczne w walce z […]
Fresh green vegetable, isolated over white Ekstrakt z brokuła pomaga w leczeniu raka Ekstrakt pozyskiwany z brokułów chroni przed rakiem jamy ustnej u myszy, a także wśród ludzi. Obiecujące wyniki badań mogą być […] dates-2 Magiczny owoc hamujący proces starzenia Mowa o daktylach, które choć bardzo kaloryczne, mają silne działanie zdrowotne. Zawiera mnóstwo związków chemicznych, dzięki czemu wspomagają wiele procesów. […] heart-vegetables-fruits-628x363-TS-153763376 Magnez silniejszy niż cukrzyca Każdy słyszał o magnezie, jednak nie każdy wie tak na prawdę jak on działa. Wiele osób sugeruje się reklamami, w […]
Sliced Ripe Green Pear Isolated on White Gruszki w diecie mogą redukować ryzyko cukrzycy Gruszka, podobnie jak jabłko, ma działanie ochronne dla zdrowia. Spożywanie przynajmniej 1 gruszki dziennie wspiera walkę z cukrzycą typu II. […] Kartoffeln Powody, dla których bataty są dobre dla diabetyków To szczególny typ ziemniaków. Są słodkie i mają niski indeks glikemiczny. Zawierają mnóstwo witamin i przeciwutleniacze. Stanowią bogate źródło węglowodanów […] green-tea Nowe badania na temat zielonej herbaty i jabłek Najnowsze analizy wykazały, że osoby jedzące duże ilości warzyw i owoców mają niższe ryzyko występowania chorób przewlekłych, w tym nowotworów […]