Dietetyka
Dieta wysokotłuszczowa może zmieniać procesy metaboliczne Już 5-dniowy cykl jedzenia tłustych potraw może zmienić procesy metaboliczne w naszym ciele powodując znaczny przyrost masy ciała, otłuszczenie wątroby […] Custard apple czyli tropikalne jabłko Znane jest pod róznymi nazwami na całym świecie m.in. jako Sitaphal. Jest owocem sub-tropikalnym a jego działanie zdrowotne jest wszechstronne […] 2 składniki, które niszczą Twoją wątrobę Co w naszej diecie może niszczyć wątrobę? Najnowsze badania wykazały, że najgroźniejsze są tłuszczetrans i syrop kukurydziany o wysokiej zawartości […]
Jaki ryż wybrać? Słyszysz kulturystyka, widzisz ryż. Dlaczego? Bo ryż to wartościowe źródła węglowodanów, które ma mnóstwo dodatkowych wartości odżywczych i daje możliwość […] Jak na nasze ciało działa bananowy sok? Sok z bananów może pomóc oczyścić całe ciało, zwłaszcza złogi tłuszczu. Dzięki zawartości potasu banany mogą poprawiać funkcjonowanie mięśni oraz […] Dlaczego warto spożywać sód i potas? Jakie są wytyczne? Spożywanie obu tych minerałów jest ważne dla zdrowia serca i mózgu. WHO zaleca, aby spożywać nie więcej niż 2000 mg […]
Przepisy: Krem z pomidorów Oto przepis na domową fit-krem z pomidorów. To ciekawe urozmaicenie, zwłaszcza gdy mamy mniejszy apetyt lub lubimy podjadać pomiędzy posiłkami. […] 4 jajka tygodniowo zmniejszają ryzyko cukrzycy W nowych badaniach przeprowadzonych przez fińskich lekarzy dowiadujemy się, że jajka mogą zapobiegać powstawaniu cukrzycy typu II. Mit o złych […] Jaki rodzaj banana jest dla Ciebie najlepszy? W sklepach możemy spotkać się z kilkoma odcieniami bananów. Ostatnio głównie z tymi zielonymi, które zrywane są jeszcze jako niedojrzało, […]