Dietetyka
Wysokotłuszczowe produkty mleczne zmniejszają ryzyko cukrzycy typu II Ta informacja może zaskoczyć wiele osób, ale szwedzcy naukowcy ustalili, że spożywanie produktów mlecznych o wysokiej zawartości tłuszczu ma wpływ […] Nowe generacja GMO: Różowe ananasy i fioletowe pomidory Najnowsze wynalazki naukowców od żywienia do fioletowe pomidory i różowe ananasy. To kolejny etap po niegnijących jabłkach i ziemniakach. Jaki […] Karnityna: Jak działa i co mówią badania o jej skuteczności? Choć wiele rzeczy zmieniło się w kwestii suplementacji, to my jako sportowcy wciąż lubimy eksperymentować z nowymi produktami, aby jeszcze […]
Codzienne spożycie warzyw liściastych zmniejsza ryzyko demencji Już jedna porcja warzyw liściastych dziennie redukuje ryzyko powstawanie demencji. Osoby spożywające szpinak, jarmuż, gorczycę i inne warzywa wykazuje spowolnione […] Przed tłustym posiłkiem intensywny trening Jeśli lubimy zjeść, niekoniecznie zdrowo albo jesteśmy obecnie na diecie wysokotłuszczowej, to warto wiedzieć, że najlepszym sposobem jest wykonanie intensywnego […] Szafran zapobiega osłabieniu mięśni i wspomaga ich regenerację po treningu Codzienne spożywanie szafranu albo suplementów bogatych w tę roślinę wpływa na zapobieganie osłabienia mięśni i zmniejsza ich bolesność po treningu […]
Orzechy poprawiają kondycję serca Orzechy to niestety dla wielu ludzi wciąż duże zagrożenie zdrowia z uwagi na alergie, jakie mogą one wywoływać. Mimo to, […] Dieta bogata w cholesterol zwiększa rozwój raka prostaty Queensland University donosi, że dieta bogata w cholesterol zwiększa rozwój i rozprzestrzenianie się raka prostaty nawet do węzłów chłonnych i […] Jak i po co brunatna tkanka tłuszczowa komunikuje się z mózgiem? Zdrowa dla naszego ciała brunatna tkanka tłuszczowa komunikuje się z naszym mózgiem dzięki nerwom czuciowym poprzez wymianę informacji. W tych […]