Oto kolejny przepis w serii dietetycznych pomysłów na smaczne i ciekawe potrawy. Tym razem będą to muffiny, ale w bardziej wytrawnej formie na słono. Idealne jako przekąska w ciągu dnia.

Składniki:

– 6 jaj
– 1/2 szklanki tartego żółtego sera
– cebula
– szparagi (lub inne warzywa)
– sól i pieprz
– tymianek

Przygotowanie:

Podsmażasz pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone zielone szparagi oraz przyprawy (sól, pieprz i tymianek).

Jeśli nie ma sezonu na szparagi można wykorzystać inne zielone warzywa: np. brokuły.

Masę jajeczno-serową mieszasz z warzywami, wylewasz do foremek na muffiny. Pieczesz w 180 st. aż się zrumienią.

Jedna porcja to tylko 70 kcal.

 

Czarna Rukola na Facebooku

czarnarukola.blogujaca.pl

czarnarukola

Komentarze: