Z roku na rok Święta Bożego Narodzenia są coraz ciekawsze. Osob interesujące się dietetyką starają się tradycyjne potrawy podawać w nieco bardziej przystępnej odsłonie. Tym razem przedstawiamy Wam wegańskie i bezglutenowe ciasteczka, które w końcu będzie mógł zjeść każdy.

Składniki:

– starte orzechy nerkowca
– starte orzechy ziemne
– starte migdały
– 1/8 szklanki białka (z grochu, konopne, ryżowe, sojowe)
– 1 łyżka syropu z agawy
– 1/4 szklanki mleczka kokosowego
– ziele angielskie
– cynamon
– imbir

Przygotowanie:

– Wymieszaj wszystkoe składniki do uzyskania konsystencji ciasta. Spróbuj gotowej masy i dopraw do smaku, tak, jak lubi Twoja rodzina.

– Podziel porcje na dowolne kształty i figurki.

– Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni Celsjusza i wstaw ciasteczka na 10-12 minut.

– Po pieczeniu wyjmij ciasteczka. Poczekaj aż w pełni ostygną. Jeśli będą ciepłe, to nie zachowają kruchej struktury.

– Jeśli chcesz ozdobić ciasteczka dodaj odrobinę cukru pudru bądź naturalnego kakao w proszku lub dietetycznej polewy.

SPRAW KOMUŚ PREZENT POD CHOINKĘ I KUP WEJŚCIÓWKĘ NA WARSZTATY

warsztaty

Komentarze: