Tego jeszcze nie było – przepis na rosół, który nie tylko będzie smaczną potrawą, ale także efektywnym sposobem na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym.

Mamy dla Was przepis, który idealnie wpasuje się w wasz plan treningowy i sprzyjający grypie okres. Przepis na rosół na bazie bulionu gotowanego na kościach pozwoli Wam się wzmocnić.

Składniki:

– świeże zioła (rozmaryn, szałwia, tymianek)
– kurze łapki
– szpik wołowy
– filtrowana woda
– 2 posiekane cebule
– 3 obrane marchewki
– 2 łodygi selera
– 1 główka czosnku
– 2 łyżki octu jabłkowego
– różowa sól himalajska
– mielony pieprz

Przygotowanie:

Zacznij gotować wodę ze szpikiem wołowym i kurzymi łapkami, następnie dodawaj warzywa i zioła.

Gotuj wszystko przez kilka godzin na małym ogniu.

gsdgs

Komentarze: